ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ έπιπλα κουζίνας ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Όταν αποφασίζετε να αγοράσετε μια κουζίνα, λαμβάνετε υπόψη τον σχεδιασμό ενός επίπλου το οποίο θα μείνει μαζί σας για πολλά χρόνια.

Συνεπώς αυτή είναι μια σημαντική απόφαση η οποία θα πρέπει να βασίζεται σε μια βαθιά αναζήτηση  των συνηθειών μας και των δραστηριοτήτων που πρέπει να διεκπεραιώσουμε μέσα στην κουζίνα. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη και ζητήματα αισθητικής.

Σκεφτόμενοι ένα λογικό τρόπο για τη διαχείριση του χώρου σημαίνει ότι αυτός θα σχεδιαστεί σύμφωνα με τις κινήσεις και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα μέσα στην κουζίνα. Κάθε κουζίνα είναι ένα σύστημα το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες. Κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες χρειάζεται κατάλληλο χώρο, ο οποίος μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τις συνήθειές μας, στο πώς βλέπουμε το σπίτι και την κουζίνα. Βασικά, κάνοντας μια ακριβή επιλογή σας επιτρέπει να φτιάξετε τον κατάλληλο χώρο για τον τρόπο ζωής σας διότι με την αναγνώριση των αναγκών σας, σας επιτρέπεται να απολαύσετε μια σίγουρα καλύτερα οργανωμένη κουζίνα.

 

4.1 Τα διαγράμματα για να σχεδιάσετε τη δική σας σύνθεση

Τρόπος ζωής, γούστο, προτιμήσεις και συνήθειες: η διάταξη της κουζίνας γενικά εξαρτάται από την προσωπικότητα αυτού που την επιλέγει.

Εφόσον αυτά είναι αρθρωτά και προσαρμόσιμα στοιχεία, όλα τα μοντέλα κουζινών της GruppoCucine μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε χώρους και δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους και οποιουδήποτε είδους στοιχεία.

 

Γραμμική σύνθεση

Σε γραμμικά μοντέλα, η κουζίνα προσαρμόζεται κατά μήκος του τοίχου. Αυτή η λύση επιλέγεται για μακριές και στενές περιοχές.

 

Παράλληλη διαρρύθμιση

Σε αυτή τη λύση η κουζίνα τοποθετείται κατά μήκος δύο παράλληλων τοίχων. Αυτό το σχέδιο προτείνεται για ειδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

 

Διαρρύθμιση σε σχήμα U

Αυτή η διαρρύθμιση επιτρέπει επίσης τη χρήση του τοίχου στο βάθος.

 

Διαρρύθμιση με χερσόνησο

Αυτή η λύση περιλαμβάνει έναν πάγκο για σνακ ή ένα τραπέζι ή ένα περιεχόμενο στοιχείο το οποίο ακολουθεί από τον τοίχο. Αυτή η λύση χρησιμοποιείται κυρίως σε μεγάλα δωμάτια για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου φαγητού.

 

Διαρρύθμιση σε σχήμα Γ

Η διαρρύθμιση σε σχήμα Γ είναι ιδιαίτερη αποτελεσματική για την εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου. Επιτρέπει το διαχωρισμό της περιοχής όπου μαγειρεύετε από την περιοχή όπου πλένετε, αν και παραμένουν το ένα δίπλα στο άλλο και είναι λειτουργικά για την προετοιμασία του φαγητού και για λόγους καθαριότητας.

 

Διαρρύθμιση με νησίδα

Αυτό το μοντέλο κουζίνας είναι κατάλληλο για ευρύχωρα δωμάτια. Είναι σχεδιασμένο σε τμήματα και αναπτύσσει γύρω του την ιδέα του χώρου κατοικίας, επικεντρώνοντας στις συνδέσεις μεταξύ κουζίνας και σαλονιού, δημιουργώντας «χαλαρά» όρια μεταξύ δωματίων και μερικές φορές απρόσκοπτη ροή μεταξύ των δύο περιοχών

 

Η ιδανική οργάνωση των κινήσεων και των λειτουργιών

Κάθε κουζίνα είναι μια μηχανή σχεδιασμένη να διεκπεραιώσει ορισμένες εργασίες.

Οι περιοχές γύρω από τις οποίες ο δραστηριότητές μας στην κουζίνα τείνουν να επικεντρώνονται είναι 5: αποθηκευτικός χώρος, αποθήκευση σκευών, προετοιμασία, πλύσιμο και μαγείρεμα. Μια λογική οργάνωση αυτών των δραστηριοτήτων  όταν σχεδιάζουμε την κουζίνα μας, μας επιτρέπει να λειτουργούμε αποδοτικά και να περιορίσουμε μη απαραίτητες κινήσεις.

Αποθηκευτικός χώρος

Σκεύη

Νεροχύτης

Προετοιμασία

Μαγείρεμα

Σημείωση: η διαρρύθμιση έχει σχεδιαστεί για δεξιόχειρες

 

Ο χώρος αποθήκευσης

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην αποθήκευση τροφίμων και είναι η περιοχή όπου τοποθετούμε και φαγητό το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί σε δροσερό μέρος και φαγητό το οποίο πρέπει να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κριτήρια είναι η λογική, η ορατότητα και η εύκολη πρόσβαση.

 

Ο χώρος αποθήκευσης σκευών

Αυτοί είναι οι χώροι όπου τοποθετούμαι αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως τα πιάτα, τα ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, αλλά και αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε λιγότερο, όπως μερικές ηλεκτρικές συσκευές.

 

Περιοχή πλυσίματος

Δραστηριότητες όπως η χρήση του νεροχύτη ή του πλυντηρίου πιάτων, που περιλαμβάνουν την παρουσία νερού, αλλά και πάγκοι τοποθέτησης, δοχεία και τον κάδο απορριμμάτων ή για αντικείμενα καθαριότητας.

 

Ο χώρος προετοιμασίας

Αυτή είναι μια συγκεκριμένη περιοχή αφιερωμένη στην προετοιμασία του φαγητού, η κύρια δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα σε μια κουζίνα. Ο σχεδιασμός του απαιτεί ειδική προσοχή: τα αντικείμενα που χρειάζεστε θα πρέπει να βρίσκονται σε εύκολη πρόσβαση.

 

Ο χώρος μαγειρέματος

Αυτή η περιοχή είναι σχεδιασμένη για το συγκεκριμένο σκοπό του μαγειρέματος και επομένως περιλαμβάνει εστίες, απορροφητήρες, φούρνο, μικροκυμάτων και κατσαρόλες και τηγάνια.

 

Γραμμική διαρρύθμιση

Αποθηκευτικός χώρος

Σκεύη

Νεροχύτης

Προετοιμασία

Μαγείρεμα

 

Παράλληλη διαρρύθμιση

Αποθηκευτικός χώρος

Σκεύη

Νεροχύτης

Προετοιμασία

Μαγείρεμα

 

Διαρρύθμιση σε σχήμα U

Αποθηκευτικός χώρος

Σκεύη

Νεροχύτης

Προετοιμασία

Μαγείρεμα

 

Σύνθεση με νησίδα

Αποθηκευτικός χώρος

Σκεύη

Νεροχύτης

Προετοιμασία

Μαγείρεμα

 

Γωνιακή διαρρύθμιση

Αποθηκευτικός χώρος

Σκεύη

Νεροχύτης

Προετοιμασία

Μαγείρεμα

 

Διαρρύθμιση με νησίδα

Αποθηκευτικός χώρος

Σκεύη

Νεροχύτης

Προετοιμασία

Μαγείρεμα

 

 

Εργονομία: Οργάνωση φτιαγμένη στα μέτρα σας

 Ο κύριος σκοπός της δουλειάς μας είναι η δημιουργία πρακτικών και καλά σχεδιασμένων δωματίων τα οποία δύνανται να ικανοποιήσουν τις κύριες ανάγκες μιας κουζίνας για  λειτουργικότητα και αισθητική. Μια προσεκτική ματιά στις ενέργειες που κάνουμε καθημερινά στο πιο πολυάσχολο δωμάτιο του σπιτιού είναι ένα βασικό βήμα για να το κάνουμε πιο πρακτικό και πιο βολικό.

Τα πάντα είναι στη σωστή τους θέση, κάθε λειτουργία τοποθετημένη για να γίνεται πιο εύκολη η  χρήση της: η βασική ιδέα μιας εργονομικής κουζίνας είναι απλή.

 

 

Το σωστό ύψος των πάγκων.

 Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε δει, από τη μια πλευρά μια σταδιακή αύξηση του ύψους του πληθυσμού, και από την άλλη, μια σημαντική αύξηση του αριθμού των αντρών που προσανατολίζονται στην κουζίνα. Η μπάζα είναι διαθέσιμη σε διαφορετικά ύψη, για να εγγυηθούν μέγιστα επίπεδα άνεσης ενώ γίνονται στην κουζίνα αυτές οι εργασίες: 6cm, 10 cm, 15 cm και 18 cm.

Αυτή είναι μια λύση που επιτρέπει την προσαρμογή του ύψους των πάγκων στο ύψος του ατόμου που χρησιμοποιεί περισσότερο την κουζίνα.

 

Οι πάγκοι

Το ύψος των ντουλαπιών βάσης και τα τέσσερα ύψη της μπάζας σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το ύψος των πάγκων σύμφωνα με το ύψος του ατόμου που τα χρησιμοποιεί, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σκύβει συνεχώς.

 

Ο νεροχύτης στο σωστό ύψος

Επίσης ο νεροχύτης μπορεί να προσαρμοστεί στο κατάλληλο ύψος έτσι ώστε να χρησιμοποιείται εύκολα χωρίς να χρειάζεται κάποιος να σκύβει.

 

Χαμηλωμένες εστίες

Χαμηλώνοντας το ύψος  της εστίας κατά 13cm σε σχέση με τον πάγκο: αυτή είναι μια λύση που επιτρέπει απόλυτη ορατότητα και μια βολική θέση εργασίας.

 

Κρεμαστά ντουλάπια τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα

Το πρωταρχικό κριτήριο είναι η προσβασιμότητα, όπως θα πρέπει να μπορείτε να πάρετε με ευκολία, ξανά τοποθετήσετε ή να ψάξετε για αντικείμενα.

 

Πλυντήριο πιάτων στο ύψος της μέσης

Τοποθετώντας το πλυντήριο πιάτων πιο ψηλά σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα χωρίς να πρέπει να είστε διπλωμένος για να το γεμίσετε.

 

Η κολώνα του φούρνου

Ένας φούρνος τοποθετημένος πιο ψηλά σας επιτρέπει να τσεκάρετε πιο εύκολα το μαγείρεμα και να βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο χωρίς να χρειάζεται να σκύψετε.

 

Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε το χώρο ανάμεσα στα ντουλάπια βάσης και τα κρεμαστά ντουλάπια.

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: ένας βαθύτερος πάγκος σας επιτρέπει πλατύτερο χώρο για εργασίες. Το κενό μεταξύ του ντουλαπιού βάσης και του κρεμαστού ντουλαπιού μπορεί να εξοπλιστεί με αντικείμενα κάτω από το κρεμαστό ντουλάπι.
Καλέστε μας στο 210.5317680 για να δούμε τις δικές σας ανάγκες.

Καθημερινά, 09:00 με 21:00. Σάβ.: 09:00 με 15:00

Καλέστε: 210 5317680 Θέλετε να σας καλέσουμε;