ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ έπιπλα κουζίνας ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Για την Gruppo Cucine η ασφάλεια παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Κάθε κουζίνα θα πρέπει να σχεδιάζεται και δημιουργείται για να έχει τα πάντα σε εύκολη πρόσβαση και για να κινείστε με τη μέγιστη ασφάλεια.

Την ώρα της αγοράς πάρτε λίγο χρόνο για να φτιάξετε την κουζίνα στα μέτρα σας με εξοπλισμό που θα εξασφαλίζει ηρεμία στην καθημερινή χρήση του δωματίου.

Ο δακτύλιος φυσικού αερίου θα πρέπει να εξοπλιστεί με συναγερμούς διαρροής αερίου και οι ηλεκτρικές συσκευές θα πρέπει να ικανοποιούν τα πιο τελευταία επίπεδα ασφαλείας. Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να εξοπλιστεί με συναγερμό διαρροής νερού, και πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν για την ασφάλειά σας.

Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε μια κουζίνα φτιαγμένη από την GruppoCucine.

 

Πλάκα θερμοστοιχείο

 

Η παροχή γκαζιού κλείνει αυτόματα σε  περίπτωση που σβήσει κατά λάθος η φλόγα.

 

Αυτόματο σβήσιμο του καυστήρα

Σε περίπτωση που χυθεί υγρό ο καυστήρας σβήνει αυτόματα

 

Περιορισμός υπερθέρμανσης

Μερικές εστίες είναι εξοπλισμένες με μια συσκευή που περιορίζει την υπερθέρμανση.

 

Δείκτης εναπομείνασας θερμότητας

Δείχνει ότι αν και η εστία είναι σβηστή, η θερμοκρασία είναι ακόμα πάνω από 65ο.

 

Βρύση μίξης νερού με φίλτρο

Επίσης εφαρμόζουμε βρύση με φίλτρο για να παρέχουμε καθαρό νερό με κορυφαίες οργανοληπτικές ιδιότητες.

 

Αυτόματη προστασία από διαρροή νερού

Ορισμένα πλυντήρια πιάτων είναι εξοπλισμένα με μια συσκευή προστασίας από διαρροή η οποία κόβει αυτόματα την παροχή νερού σε περίπτωση που εντοπιστεί διαρροή.

 

ένας χώρος όπου η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας

Η ασφάλεια είναι μια σημαντική προϋπόθεση που πρέπει να πληρείται στον χώρο της  κουζίνας. Παρακάτω σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές, οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες όταν σχεδιάζετε την κουζίνα σας για να την κάνετε ασφαλή και αξιόπιστη.

 

Διακόπτοντας την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος

Σας προτείνουμε την εγκατάσταση ενός διακόπτη για να κλείνετε την παροχή ρεύματος. Πότε μην αφήνετε τις ηλεκτρικές συσκευές συνδεδεμένες στην πρίζα αφού τις χρησιμοποιήσετε.

 

Τοποθετώντας τις εστίες κοντά στον νεροχύτη

Είναι το καλύτερο να τοποθετήσετε τις εστίες και το νεροχύτη κοντά το ένα στο άλλο έτσι ώστε να αποφύγετε τη μεταφορά ζεστών τηγανιών για μεγάλη απόσταση.

 

Τοποθέτηση της εστίας μακριά από το παράθυρο

Όπου δυνατό, θα πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση τις εστίες γκαζιού δίπλα στο παράθυρο, επειδή ένα ξαφνικό ρεύμα θα μπορούσε να σβήσει τη φλόγα. Η εναλλακτική λύση είναι οι ηλεκτρικές εστίες.

 

Μη προτεινόμενη λύση

Εστία γκαζιού

Ηλεκτρική εστία

 

Μετά από τον καθαρισμό να αερίσετε τον χώρο

 Μετά την καθαριότητα, είναι πάντα καλύτερα να αερίζετε τον χώρο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πτητικά ή εύφλεκτα προϊόντα.

 

 Αφιερωμένο στην ασφάλεια των παιδιών

 Η σχέση των παιδιών με την κουζίνα είναι κατά κάποιο τρόπο μαγική: είναι μια συνεχής ανακάλυψη σε έναν κόσμο μυστηρίου, πολύτιμοι θησαυροί κρυμμένοι σε απίθανα σημεία. Η επιθυμία τους για περιπέτεια τα κάνει αναπόφευκτα περίεργα. Για να προστατεύσουμε την ασφάλειά τους, είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε μερικά πρακτικά και απλά αλλά ωστόσο πολύ αποδοτικές λύσεις.

 

Η σχάρα προστασίας των εστιών γκαζιού

Για την αποτροπή των παιδιών από το να πλησιάσουν τη φωτιά, σας προτείνουμε την τοποθέτηση στην εστία μιας προστατευτικής σχάρας.

 

Ράφι για τα απορρυπαντικά

Προσφέρουμε ένα προστατευτικό ράφι με κλειδαριά για τα απορρυπαντικά σας, αφού μερικά είναι πολύ τοξικά.

 

Φούρνοι με κρύες πόρτες

Οι φούρνοι τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα ασφάλειας «κρύας πόρτας». Η εναλλακτική είναι να τοποθετήσετε τον φούρνο ψηλά, μακριά από την πρόσβαση των παιδιών.

 

Κλείδωμα της ανάφλεξης των εστιών και του φούρνου.

Μια ειδική συσκευή κλειδώνει όλους τους διακόπτες αφής, το οποίο αποτρέπει τα παιδιά από το να έχουν πρόσβαση στις εστίες και φούρνους κατά λάθος.

 

Blumotion, σίγουρο κλείσιμο

Το Blumotion είναι ένα σημαντικό τεχνικό έργο το οποίο σχεδιάστηκε για τη λήψη τελειότητα στην κίνηση: συρτάρια και βαγονέτα κλείνουν ομαλά, σιωπηλά και με ασφάλεια.

 

Οι απορροφητήρες

Όντας ένας χώρος αφιερωμένος στην παραδοσιακή αποθήκευση και στη διαδικασία ετοιμασίας φαγητού, τα τελευταία χρόνια η κουζίνα έχει μετατραπεί σε ένα πολυσύχναστο χώρο, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται. Ένας ανοιχτός χώρος επικεντρωμένος στην κοινωνικότητα: τα γεύματα ετοιμάζονται συλλογικά, ο άνθρωποι μιλούν για αυτά και δοκιμάζουν κρασί και φαγητό. Δεν υπάρχει πλέον «ένα άτομο» το οποίο έχει το καθήκον να διεκπεραιώσει αυτή τη διεργασία, αφού η διάσταση της συλλογικότητας υπερισχύει.

Για αυτό το λόγο ο απορροφητήρας πρέπει να εξασφαλίζει υψηλότερα επίπεδα αποδοτικότητας και να έχει μια σημαντική δυνατότητα εξαγωγής για την αποφυγή ατμού και οσμών να περιφέρονται στο δωμάτιο. Τεχνική και αποδοτικότητα με μεγάλη προσοχή στο design: και λειτουργικό στοιχείο αλλά και επίκεντρο αισθητικής.

 

Οπές εξαερισμού

Η κουζίνα θα πρέπει να διαθέτει με άνοιγμα εξαερισμού το οποίο επιτρέπει να μπαίνει φρέσκος αέρας απ΄έξω. Η ποσότητα αέρα που μπαίνει μέσα θα πρέπει να ισούται με την ποσότητα αέρα που χρειάζεται για να κάψει το φυσικό αέριο

Το μέγεθος των οπών εξαερισμού καθορίζονται από το Πρότυπο UNI7129.

 

Οπή εξαερισμού με εστία εντοιχισμένη με πλάκα θερμοστοιχείου και/ή για τη χρήση μεθανίου.

 

Οπή εξαερισμού με εστία εξοπλισμένη με πλάκα θερμοστοιχείου και/ή για χρήση με αέριο LPG.

 

Απόκρυψη του σωλήνα του απορροφητήρα

Αν υπάρχει ήδη τρύπα η οποία είναι τοποθετημένη μακριά από τον απορροφητήρα, η λύση είναι να κρύψετε τον  σωλήνα. Υπάρχουν διάφορες επιλογές. Ένα ράφι με υπερυψωμένη άκρη, μια ξύλινη δοκός ή μια γυψοσανίδα.

 

Ένας σιωπηλός απορροφητήρας

Ο απορροφητήρας λειτουργεί με ένα μοτέρ: για να λειτουργεί αποδοτικά και σιωπηλά η δύναμη του μοτέρ θα πρέπει να  προσαρμοστεί ανάλογα με  και ο απορροφητήρας θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Μπορείτε  να τοποθετήσετε ένα ανεξάρτητο μοτέρ για να μειώσετε τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

Εσωτερικό μοτέρ

Μοτέρ σοφίτα

Ανεξάρτητο-εξωτερικό μοτέρ

 

Σωλήνας εξαγωγής

Τα χαρακτηριστικά και η διαδρομή του σωλήνα εξαγωγής είναι βασικά στοιχεία για την αποδοτικότητα. Σας προτείνουμε όριο γωνιών 90ομοιρών αφού μειώνουν την ταχύτητα των αερίων και επομένως την αποδοτικότητα της εξαγωγής. Ο σωλήνας πρέπει να έχει στρογγυλεμένες γωνίες και να έχει μια ομαλή επιφάνεια από μέσα για την αποφυγή δημιουργίας αναταράξεων. Η διάμετρος του σωλήνα (τουλάχιστον 120mm) θα πρέπει να είναι μικρότερη από αυτή της οπής στο τοίχο.

 

Τύποι απορροφητήρων

Όλοι οι επιλεγμένοι απορροφητήρες της GruppoCucine εξασφαλίζουν άριστα επίπεδα αποδοτικότητας.

 

Απορροφητήρες εξαγωγής στον τοίχο

Απορροφητήρες κάτω από κρεμαστό ντουλάπι

Απορροφητήρες νησίδας

Απορροφητήρες ταβανιού
Καλέστε μας στο 210.5317680 για να δούμε τις δικές σας ανάγκες.

Καθημερινά, 09:00 με 21:00. Σάβ.: 09:00 με 15:00

Καλέστε: 210 5317680 Θέλετε να σας καλέσουμε;