ΕΠΙΠΛΆ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ έπιπλα κουζίνας ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΕΠΙΠΛΆ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Το ήθος εφαρμόζεται σε όλες τις εργασίες της Gruppo Cucine. Ένα πραγματικό modus operandi της εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ της χρήσης και επαναδημιουργίας των φυσικών πόρων μέσω μιας  παραγωγής η οποία βασίζεται στην ανακύκλωση και συμπεριλαμβάνει εκπομπές τοξικών ρίπων, αλλά και της τεχνικής αισθητικής αντοχής του προϊόντος. Ωστόσο, η επικέντρωση δεν είναι μόνο στην περιβαλλοντική πρώτη ύλη, αλλά και στην ανθρώπινη, χάρις στην μεγάλη προσοχή μας στα δικαιώματα των εργατών μας, οι οποίοι δουλεύουν σε ένα περιβάλλον που εγγυάται όλες τις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας.

 

Περιβαλλοντολογική ασφάλεια

Τα τελευταία χρόνια η έκτακτη ανάγκη για το περιβάλλον έχει γίνει ακόμα πιο επιτακτική: είναι σημαντικό κάθε ένας από εμάς να δεσμευτεί να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να προσπαθήσει να κάνει κάτι.

Μια σημαντική δέσμευση που συντηρεί η Gruppο GruppoCucineμε μια σειρά από μέτρα: η χρήση τεχνολογιών με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον, εισαγωγή μηχανών εξοικονόμησης ενέργειας, πειραματισμός με οικολογικά προϊόντα, εφαρμογή επεξεργασίας νερού και η χρήση ανακυκλώσιμης συσκευασίας.

 

Ανάκτηση ενέργειας

Με συνείδηση για το καθήκον της απέναντι στην κοινωνία, η GruppoCucine(σε συνεργασία με την RomanaMaceri) έχει αναπτύξει ένα έργο για την παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα της παραγωγής.

Η ενέργεια χρησιμοποιείται από την εταιρεία και το περίσσευμα διανέμεται στην γύρω περιοχή.

 

Green Home (πράσινο σπίτι)

 Το Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας πιστοποιεί της περιβαλλοντολογική ποιότητα μερικών μοντέλων της GruppoCucine μετά από εξέταση όλων των σταδίων σχεδιασμού και παραγωγής.

 

Περιβάλλον και δημιουργικότητα

Δημιουργώντας μοντέλα τα οποία αντέχουν στο χρόνο βοηθάμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Ένας από τους στρατηγικούς στόχους της GruppoCucine είναι να παράγει κουζίνες που διαρκούν για πολύ καιρό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η γρήγορη εναλλαγή των τάσεων εφήμερες συνήθειες κατανάλωσης δεν είναι καλές για τον καταναλωτή, ούτε για την εταιρεία, η οποία πρέπει να λειτουργεί με μια πιο πλατιά προοπτική. Επίσης πιστεύουμε ότι οι οικογένειες συνδέονται και τους αρέσουν τα πράγματα τα οποία έχουν αγοράσει για τα σπίτια τους, και η μεγάλης διάρκειας ζωή των μοντέλων μας το ενισχύει αυτό.

 

Πανέλα κλάσης Ε0

Πανέλα με πολύ χαμηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης

Αυτό το λογότυπο σημαίνει ότι τα πανέλα που χρησιμοποιούμε στην GruppoCucine έχουν πολύ χαμηλές εκπομπές φορμαλδεΰδης.

 

Η Υψηλότερη ποιότητα μειώνει την φορμαλδεΰδη

Όχι μόνο τα κασώματα και οι δομές: είμαστε μια από τις λίγες εταιρείες που μπορούν να περηφανεύονται για το Ε0 ακόμα για διαφορετικούς τύπους πανέλων.

Η Gruppo Cucine  είναι δεσμευμένη καθημερινά στο να εξασφαλίζει ότι το σπίτι σας είναι ένα ασφαλές μέρος στο οποίο ζείτε μέσα από ορισμένα μέτρα. Ένα από τα πιο σημαντικά από αυτά έχει να κάνει με την επιλογή της προσφοράς εξαρτημάτων συσκευών σπιτιού με χαμηλές εκπομπές φορμαλδεΰδης: όχι μόνο εσωτερικά (κασώματα και δομές) αλλά  και πανέλα που έχουν φτιαχτεί με Ε0 κατάταξης υλικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής ένωσης. Τα τελευταία χρόνια, η φροντίδα για το περιβάλλον έχει γίνει υψίστης σημασίας και είναι επιτακτική ανάγκη κάθε ένας από εμάς να σέβεται τους θεσμοθετημένους νόμους, κάθε ένας από εμάς μέσα στα όρια των ευθυνών του. Όλες οι παγκόσμιες έρευνες το επιβεβαιώνουν: η ζωή είναι καλύτερη για όλους όταν υπάρχει λιγότερη εκπομπή φορμαλδεΰδης. Και αυτό είναι που κάνει η Gruppo Cucine, κάθε μέρα.

 

Γιατί επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στη φορμαλδεΰδη;

Τι σχέση έχει η φορμαλδεΰδη με τα έπιπλα;

Στον τομέα του ξύλου/επίπλου η βιομηχανία χρησιμοποιεί την φορμαλδεΰδη σαν κόλλα για τα νοβοπαν, πανέλα με επίστρωση μελαμίνης και MDF (μέσης πυκνότητας fireboard). Η συγκέντρωση φορμαλδεΰδης προέρχεται από μια βιομηχανική διαδικασία η οποία συμπίπτει με τις κύριες φάσης της γραμμής  παραγωγής η οποία κατασκευάζει έπιπλα.

 

Ακατέργαστα πανέλα

Αυτά είναι τα βασικά δομικά υλικά για οποιοδήποτε έπιπλο. Άλλες εταιρείες προμηθεύουν ακατέργαστα πανέλα σε όλους τους κύριους κατασκευαστές στον τομέα. Η φορμαλδεΰδη μπορεί να βρεθεί σε αυτήν την φάση αφού εμπεριέχεται μέσα στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των πανέλων.

 

Ημι-κατεργασμένα πανέλα

Αυτή είναι η δεύτερη φάση η οποία επηρεάζεται από τις εταιρείες που τα κατασκευάζουν: τα ακατέργαστα πανέλα περνάνε από μια διαδικασία λαμινοποίησης. Και αυτή η φάση μπορεί να κάνει χρήση ορισμένων ουσιών που περιέχουν φορμαλδεΰδη.

 

Τελικά προϊόντα

Βλέποντας την σύνθεση του τελικού προϊόντος μπορεί να χρειαστεί η χρήση κόλλας και άλλων ουσιών οι οποίες μπορεί να περιέχουν φορμαλδεΰδη, είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτούμε ότι η ποσότητα που εμπεριέχεται στο τελικό προϊόν είναι χαμηλότερη από τα προκαθορισμένα όρια.

 

Ο νόμος

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2008, ένας νέος νόμος μπήκε σε ισχύ στην Ιταλία, με τον τίτλο Υπουργική απόφαση με ημερομηνία 10/10/2008, ο οποίος, με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, ζητά από όλη τη βιομηχανία που βασίζεται στο ξύλο/έπιπλο να αναλάβει μεγαλύτερη δέσμευση στον περιορισμό των επιπέδων των εκπομπών φορμαλδεΰδης.

Από της 11 Δεκεμβρίου 2008 πανέλα με βάση το ξύλο και προϊόντα φτιαγμένα με αυτά τα πανέλα, και τα ημι-κατεργασμένα αλλά και τα τελικά προϊόντα που περιέχουν φορμαλδεΰδη, δεν μπορούν να μπουν στην αγορά αν η συγκέντρωση φορμαλδεΰδης που εκπέμπουν υπό συνθήκες τεστ όπως ορίζεται από το άρθρο 3 υπερβαίνουν το 0.1 ppm (0.124mg/m3).

 

Gruppo Cucine σε απόλυτη συμμόρφωση με τους κανόνες

 Για να εγγυηθεί ακόμα πιο ασφαλή προϊόντα, η Gruppo Cucine εξασφαλίζει ότι τα επίπεδα φορμαλδεΰδης στα προϊόντα της είναι ακόμα χαμηλότερα από αυτά που επιτρέπονται από το νόμο.
Καλέστε μας στο 210.5317680 για να δούμε τις δικές σας ανάγκες.

Καθημερινά, 09:00 με 21:00. Σάβ.: 09:00 με 15:00

Καλέστε: 210 5317680 Θέλετε να σας καλέσουμε;